星期二, 1月 31, 2012

光。脫。脫 Pretty Medical 「光纖嫩♥脫」

寫blog 生涯當中,最為到肉既topic 都莫過於係寫脫毛。
我講既並非一般既脫毛,而係Libya 位置。
過往都分享過兩次brazilian waxing。 而今次要分享既係Laser!!!!


話唔痛既就假既,呢啲咁敏感既部位又點會唔痛呢!
但係,為左個人整潔,我都要試一次架啦!
毛毛多,不但會滋生細菌,令敏感部位容易感染生病。更會令毛囊倒生,即最油脂,會生瘡瘡架。
雖然有好多女仔都係唔明點解我要脫。唉,你冇經歷過未必會明架啦!
我都唔知幾羨慕你地既"生不長,長不密"呢! (我亦深信會有好多有共鳴人士,唔洗講!我明!)


其實我要脫brazilian 位最終都不是想要脫光光啦! 只想生少一點疏一點。好歹都留返少少!光脫脫都有不方便既地方!

而我既選擇有2:
wax - 雖然可以令再長出的越見幼細,亦可以保留某位置,方便上小號。但數量不減,要keep 住上beauty salon.
完成4-5次後, 毛法生長度先開始明顯地減少... 情況大約係咁...
冇wax 2-3個月, 就會生得好長, 不過就會冇之前咁密, 仲會軟身好多.


Laser - 利用激光電死毛囊,減少數量,要完全光掉大約要6次。但,比係waxing, 感覺甘成3-4倍! (不過可以用麻醉膏既)
超,痛之麻!我忍到既!
以我既推斷,如果要達至我追求既效果,打1-2次laser, 就可以一了百了。
最多臨夏天前多打一次或去wax wax 修型。

理想的毛髮量...


好!"人一世,物一世!"
Here I am, at the bathroom of pretty medical. 自shave 中....


好緊張,好緊張。
除衫就除得多!係呢度除褲光脫脫都係第一次!


做法同打underarm 一樣,要先shave 一下,留返少少根,自己shave 長小小,等治療師再幫我修理下。
要槍斃我的治療師係人見人愛的Livvy 媽媽,由於我冇用麻醉膏,所以過程都幾.... 刺激!!



每打一下,我又嗌又笑,好在有冰袋,即時降溫先冇咁興 =P


事後會塗Aloe Vera Gel 涼爽!



過程我唔講啦! 睇片啦!
http://youtu.be/reVnkaBOZ2Y



gi
打完興左2個鐘,那左3-4日。
周邊皮膚都打損左少少,所以....有啲那@@
當然,你可以選擇塗麻cream. 感覺就唔會咁刺激啦!
我冇用到麻醉膏, 所以就係咁咪住支Aloe Vera Gel, 降溫降溫!!!


Livvy 請我食的朱古力.. 除外安慰我之餘, 仲要讚下我.. 因為....



...係零麻醉底下, 我居然忍到, 打左成2百幾下呀... HAA 我都覺得自己好叻~~ HAHAHA


4-5日後毛囊裡面既毛毛會慢慢推出黎,laser 完約有一個月,都已經清左7成。
餘下3成毛毛再生出黎會好幼同生得慢好多。
treatment 到依家已經有1個多月啦, 因係打左一次,效果比我想像中既更好,痛一痛忍一忍就整齊乾淨晒!
依家既生長情況~~




你會唔會都有興趣試下光纖脫毛呢?
Pretty Medical 誠邀大家參加...
我地會選出17位朋友仔,參與歷時4個月既光纖脫毛之旅。
詳情請click 以下連結。
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=314242821944228&set=a.299594513409059.63291.209032999131878&type=1&theater

香港灣仔太原街8號海源中心2樓全層
2891 6879/ 2891 6871


九龍佐敦長樂街1818廣場10樓全層
2722 1168/ 2721 0070

    www.PrettyMedical.com.hk



想知道更多libya all-off 光纖脫毛嗎? haaa 留言比我啦!



謝謝收看


Gi @ Y!blog
Gi @ SHE.com
Gi @ theZtyle
Gi @ BeautyLife
Gi @ Qooza


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...